Forretningsbetingelser

Advokat Kira Iqbal

Advokatfirma Kira Iqbal, CVR nr. 44610744, Bredgade 36C 3 sal, 1260 København K., (“advokatfirmaet”) drives og indehaves af advokat Kira Iqbal. Advokatfirmaet er organiseret som enkeltmandsvirksomhed.

 

Advokatfirmaets bankoplysninger:

Danske Bank, Holmens Kanal 2-12, 1092, København K.
Reg.nr.: 3409
Kontonr.: 13765197

IBAN nr.: DK9530000013765197
BIC (SWIFT) nr.: DABADKKK

 Advokatfirmaets klientkonto:

Danske Bank, Holmens Kanal 2-12, 1092, København K.
Reg.nr.: 3409
Kontonr.: 3412566610

IBAN nr.: DK6930003412566610
BIC (SWIFT) nr.: DABADKKK

 

Autorisation og klientens mulighed for at klage

Advokat Kira Iqbal er beskikket af justitsministeriet og er en del af advokatsamfundet og dermed undergivet de regler som regulerer advokater og advokaterhvervet. Nærmere oplysning herom findes på www.advokatsamfundet.dk. I tilfælde af en tvist om honorar opkrævet af advokatfirmaet og/eller utilfredshed med advokatens adfærd, kan klienten klage til advokatnævnet, Kronprinsessegade 28, 1306 København K, se nærmere herom på www.advokatnaevnet.dk.

 

Lovpligtig ansvarsforsikring og garanti

Advokatfirmaet har tegnet lovpligtig ansvarsforsikring og garanti hos HDI Global Specialty, SE, Langebrogade 3F, 1411 København K.

 

 

 

Private klienter og ejer- og andelsboligforeninger

Efter gældende regler er der krav til opdrags- og prisoplysninger i forbrugerforhold – altså typisk private klienter, men også ejer- og andelsboligforeninger. Er klienten en forbruger, skal advokatfirmaet i forbindelse med indgåelsen af en aftale om bistand, af egen drift og på klar og entydig måde, skriftligt og direkte til klienten, oplyse denne om de vigtigste elementer i den påregnede bistand. Hvis advokatfirmaet på forhånd har fastsat et bestemt honorar, skal der oplyses om størrelsen af dette.

 

Hvilke informationer og oplysninger modtager klienten ved sagens start

Når advokatfirmaet modtager en sag, vil klienten modtage prisoplysninger baseret på erfaring fra lignende sager. I visse sager vil det på forhånd være muligt, at aftale en fast pris.

I andre sager vil det ikke være muligt for advokatfirmaet, at skønne over den endelige afregning, fordi sagens kompleksitet og omfang endnu ikke er fastlagt. Det kan f.eks. være tlfældet i sager om erstatning for personskade.

I sådanne sager vil advokatfirmaet derfor kun oplyse om dets principper for honorar og afregning, og der angives en mindstepris.

Det kan være vanskeligt ved sagens start at vurdere, hvad sagen kommer til at koste for klienten. Hvis det i løbet af sagen viser sig, at advokatfirmaet bruger mere tid på sagen end oprindeligt anslået, vil advokatfirmaet meddele klientet dette og give nye prisoplysninger.

Advokatfirmaet oplyser fra sagens start klienten om forventede udgifter til tredjeparter i sagen. Det kan f.eks. være retsafgifter, tinglysningsafgifter, udgifter til syn og skøn, lægeerklæringer, mv.

Advokatfirmaet oplyser fra sagens start klienten om muligheder for offentlig retshjælp, fri proces, mv.

 

Honorar

Advokatfirmaet må ikke kræve et højere honorar for arbejdet, end hvad der kan anses for rimeligt. Der er således et loft for, hvor dyrt det kan blive at modtage bistand fra advokatfirmaet.

Advokatfirmaet’s honorar beregnes som udgangspunkt på baggrund af den medgåede tid:

Grundtaksten for advokatfirmaets bistand er 2.500 DKK pr. time, inkl. moms.

Afhængig af sagens karakter vil der, i forbindelse med advokatfirmaet’s endelige afregning af sagen, kunne blive reguleret i honoraret. Det vil derfor kunne afvige fra det anvendte timeforbrug.

De væsentligste parametre i denne forbindelse vil være følgende:

  • Hvad er sagens art?
  • Hvor kompleks er sagen?
  • Hvilken grad af specialistviden og erfaring kræver sagen?
  • Hvilket ansvar er der forbundet med sagen?
  • Hvad er størrelsen på de involverede værdier i sagen?
  • Hvor presserende er sagen?

Advokatfirmaet fakturerer ikke klienten for kopiering, porto, scanning, telefon og telefaxomkostninger samt indenbys kørsel (10 km). Alle udlæg til transport, kost og logi, mv., viderefakturer advokatfirmaet til klienten uden tillæg. For udenbys kørsel faktureres statens takst for skattefri kørselsgodtgørelse med tillæg af moms.

Alle klienter har til enhver tid og uden varsel mulighed for, at anmode om at afslutte advokatfirmaets sagsbehandlingen eller stille den i bero. Advokatfirmaet vil herefter afregne klienten ud fra det på dette tidspunkt anvendte tidsforbrug. På tilsvarende vis forbeholder advokatfirmaet sig retten til at udtræde af en sag, hvor dette skønnes at være i klientens og/eller advokatfirmaets interesse.

Reglerne om god advokatskik er gældende.

I særlige tilfælde kan advokatfirmaet og klienten indgå en skriftelig individuel aftale om afregning i sagen. Hvis det er tilfældet, går den individuelle aftale forud for de generelle prisoplysninger, idet de generelle prisoplysninger dog er udfyldende.

 

Honorar i straffesager

I straffesager fastsættes honoraret som udgangspunkt af dommeren efter faste takster, som er de samme, uanset om klienten selv har valgt advokatfirmaet som forsvarer, eller benytter den advokat, som retten har tildelt klienten. Timeprisen er som udgangspunkt 2.295 DKK, inkl. moms.

Vinder klienten sagen, betaler statskassen salæret til advokatfirmaet. Hvis klienten taber sagen, vil dommeren pålægge klienten at betale sagens omkostninger, herunder udgiften til advokatbistand. Statskassen lægger imidlertid altid ud for forsvarerens honorar, men du vil senere få en opkrævning fra politiet.

Det vil normalt være muligt at aftale en afdragsordning.

Læs mere om taksterne her:

Vejledende takster pr. 1. januar 2024 for salærer til forsvarere i straffesager kan findes på følgende link.

 

Honorar i familiesager

Honoraret fastsættes som udgangspunkt af dommeren efter faste takster.

Du kan læse mere her:

Find vejledende takster pr. 1. januar 2024 for salærer til forsvarere i straffesager, bistands- advokater samt til beskikkede advokater i ægteskabs-, forældreansvars- og børnefjernelsessager.

 

Afregning

Som udgangspunkt vil advokatfirmaet afregne sagen løbende à conto, og klienten skal indbetale et depositum ved sagens start. Advokatfirmaet opkræver et depositum af førstegangskunder.

Advokatfirmaet kan kræve, at klienten på forhånd indbetaler beløb til dækning af de faktiske omkostninger under sagen. Det kan f.eks. være retsafgifter, tinglysningsafgifter, udgifter til syn og skøn, lægeerklæringer, mv. Efter gældende regler er det et krav, at advokatfirmaet ikke lægger disse beløb ud for klienten.

Den endelige afregning af sagen vil ske i forbindelse med dens afslutning. Ved længerevarende sager, og i faste klientforhold, søger advokatfirmaet at fakturere månedsvis.

Advokatfirmaet vil i forbindelse med enhver afregning angive det arbejde, som er udført for klienten. Det kan eventuelt ske i form af en salærredegørelse.

Betalingsfrister

Betalingsfristen for afregning af advokatfirmaet’s fakturaer er 14 dage fra fakturadatoen. Ved forsinket betaling tilskrives renter efter gældende regler.

 

Klientmidler

I det omfang advokatfirmaet modtager forudbetaling eller deponering af omkostninger, vil sådanne betalinger betragtes som klientmidler. Midler, der indbetales til advokatfirmaet, indsættes på en klientkonto i et dansk pengeinstitut, og forvaltes og forrentes i henhold til gældende regler.

Pr. 1. juni 2015 er der indført ændrede regler om dækning af indskud i tilfælde af, at et pengeinstitut bliver nødlidende. De tidligere regler om, at der var fuld dækning af indskud på advokaters klientbankkonti er ophævet, og der gælder således samme regler for klientbankkonti som for almindelige bankkonti. Det betyder, at klienter, der både har penge på egne konti og på advokatfirmaet’s klientbankkonto i samme bank, kun kan få dækket i alt 100.000 EUR via garantiordningen.

Medmindre andet aftales, vil midler, der indbetales som betroede midler, blive indsat på en af advokatfirmaets klientkonto i et pengeinstitut i Danmark. Klienter der har en særlig interesse i valg af bank til brug for indsættelse af betroede midler opfordres til skriftligt, at give advokatfirmaet meddelelse herom senest samtidig med modtagelsen af betroede midler.

 

Forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og terrorfinansiering

Advokatfirmaet er omfattet af den gældende lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme.

Advokatfirmaet er underlagt specifikke krav til den måde, hvorpå klienter legitimerer sig, samt hvilke identitetsoplysninger advokatfirmaet skal sikre sig, når der indgås forretningsmæssige forbindelser med en klient. Det gælder også, når advokatfirmaet gennemfører transaktioner på en klients vegne.

Advokatfirmaet vil bede klienten om, at levere tilstrækkelig dokumentation til opfyldelse af ovenstående krav.

 

Opbevaring og arkivering af sager

Afsluttede sager, inklusiv indhentede legitimationsoplysninger, opbevares elektronisk og fysisk i 5 år, medmindre en anden arkiveringsperiode aftales med klienten.

 

Fortrolighed

Alle oplysninger, som advokatfirmaet modtager i forbindelse med en sag, behandles som fortrolige, medmindre det ud fra omstændighederne vurderes, at de ikke er af fortrolig karakter. Advokatfirmaet er underlagt tavshedspligt via de advokatetiske regler.

 

Interessekonflikter

Advokatfirmaet har etableret interne retningslinjer, der skal sikre, at interessekonflikter undgås. Advokatfirmaet må ikke repræsentere klienter med modstridende interesser. Såfremt der opstår en interessekonflikt, vil advokatfirmaet underrette klienten herom med henvisning til en anden advokat.

 

Retshjælpsforsikring

Retshjælpsdækningen betyder, at forsikringsselskabet i de fleste tilfælde vil betale omkostningerne ved sagen. Der vil i klientens police typisk være fastsat et maksimalt beløb, som klienten kan få dækket. Klienten skal selv betale en selvrisiko på 10 pct. af de samlede omkostninger eller minimum 2.500 kr. Selvrisikoen gælder uanset, om klienten vinder eller taber sagen.

Klienten skal aflevere sin årsopgørelse hos advokatfirmaet, ligesom advokaten skal have oplyst klientens forsikringsselskabs navn og policenummer.

Klientens forsikringsselskab kan efter en ansøgning fra advokatfirmaet og en vurdering af, om der er rimelig grund til at føre sagen, give klienten retshjælpsdækning til sagen.

Nogle sagstyper er undtaget fra klientens forsikring, for eksempel ægteskabssager og forældremyndighedssager.

Retshjælpsforsikring dækker typisk retssager ved domstolene. Den dækker derimod f.eks. ikke klage til en offentlig myndighed.

Dækningsgraden er beskrevet i klientens forsikringspolice.

 

Fri proces

Fri proces indebærer, at klienten ikke skal betale sagens omkostninger, hverken til advokatfirmaet eller til modpartens advokat. Klienten skal aflevere sin årsopgørelse til advokatfirmaet, hvorefter advokaten kan søge om fri proces.

Fri proces til retssager eller sager ved skifteretten kan gives af Civilstyrelsen eller retten.

For at få fri proces kræver det, at visse økonomiske betingelser er opfyldte og der er rimelig grund til at føre den sag, som ansøgningen drejer sig om.

Takster pr. 1. januar 2024 i maks. indkomst for at få fri proces

Indkomst for en enlig ansøger 371.000 DKK.
Indkomst for samlevende/ægtefolk 471.000 DKK.
Forhøjelse i indkomst pr. hjemmeboende barn 64.000 DKK.

Advokatfirma Kira Iqbal

Vi har kontor på Bredgade 36C 3 sal, 1260 København K.

Oversigt over privatlivets fred

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.

Læs vores privatlivspolitik her: https://www.adv-kiraiqbal.dk/privatlivspolitik/